perjantai 27. syyskuuta 2013

Puolukkamoussekakku

Tein 40-vuotissynttäreille puolukkamoussekakun
Resepti on 2012 Kotivinkin Jouluherkut lehdestä.
Jätin jouluiset koristelut pois, niin kävi hyvin syyssynttäreille ja koristeiden kanssa loistava joulupöytään :)

Kakku syötiin viimeistä murusta myöten ja tätä tulee tehtyä varmasti toistekin :)



POHJA
175 g kaurakeksejä
75 g voita
2 tl piparkakkumaustetta

PUOLUKKA-TUOREJUUSTOTÄYTE
7 liivatetta
200 g puolukoita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kermaa
3 kananmunanvalkuaista
2 rkl vettä

KORISTELUUN
puolukoita
pieniä piparkakkuja
tomusokeria

1. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi.
2. Aja kaurakeksit hienoksi muruksi monitoimikoneen teholeikkurilla varustetussa kulhossa tai laita keksit muovipussiin ja rullaa ne hienoksi muruseokseksi kaulimella.
3. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Mausta seos piparkakkumausteella.
4. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata puolukat ja soseuta ne tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella.
6. Yhdistä puolukkasose, tuorejuusto ja sokerit. Vaahdota kerma. Vatkaa kananmunanvalkuaiset tanakaksi vaahdoksi, joka pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
7. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti nuolijalla pohjaa myöten sekoittaen.
8. Kuumenna vesitilkka kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi käsin. Lisää ne kuumaan vesitilkkaan ja anna sulaa. Älä keitä. Kaada liivateseos ohuena norona kokoa ajan sekoittaen tuorejuusto-kermaseokseen.
9. Lisää lopuksi valkuaisvaahto 2–3 erässä rauhallisesti pohjaa myöten nostelemalla sekoittaen.
10. Kaada tuorejuustotäyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. 
11.Irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele reunat piparkakuilla ja ripottele pinnalle puolukoita. Ripaus tomusokeria siivilän läpi pölläytettynä viimeistelee kakun.


-Tea

2 kommenttia: