Tein 40-vuotissynttäreille puolukkamoussekakun
Resepti on 2012 Kotivinkin Jouluherkut lehdestä.
Jätin jouluiset koristelut pois, niin kävi hyvin syyssynttäreille ja koristeiden kanssa loistava joulupöytään :)
Kakku syötiin viimeistä murusta myöten ja tätä tulee tehtyä varmasti toistekin :)
POHJA
175 g kaurakeksejä
75 g voita
2 tl piparkakkumaustetta
175 g kaurakeksejä
75 g voita
2 tl piparkakkumaustetta
PUOLUKKA-TUOREJUUSTOTÄYTE
7 liivatetta
200 g puolukoita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kermaa
3 kananmunanvalkuaista
2 rkl vettä
7 liivatetta
200 g puolukoita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kermaa
3 kananmunanvalkuaista
2 rkl vettä
KORISTELUUN
puolukoita
pieniä piparkakkuja
tomusokeria
puolukoita
pieniä piparkakkuja
tomusokeria
1. Pingota
irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi.
2. Aja
kaurakeksit hienoksi muruksi monitoimikoneen teholeikkurilla varustetussa
kulhossa tai laita keksit muovipussiin ja rullaa ne hienoksi muruseokseksi
kaulimella.
3. Sulata
voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Mausta seos piparkakkumausteella.
4. Painele
keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
5. Laita liivatelehdet
likoamaan kylmään veteen. Sulata puolukat ja soseuta ne tasaiseksi soseeksi
sauvasekoittimella.
6. Yhdistä
puolukkasose, tuorejuusto ja sokerit. Vaahdota kerma. Vatkaa
kananmunanvalkuaiset tanakaksi vaahdoksi, joka pysyy ylösalaisin käännetyssä
kulhossa.
7. Sekoita
kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti nuolijalla pohjaa myöten sekoittaen.
8. Kuumenna
vesitilkka kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi käsin. Lisää ne kuumaan
vesitilkkaan ja anna sulaa. Älä keitä. Kaada liivateseos ohuena norona kokoa
ajan sekoittaen tuorejuusto-kermaseokseen.
9. Lisää
lopuksi valkuaisvaahto 2–3 erässä rauhallisesti pohjaa myöten nostelemalla
sekoittaen.
10. Kaada
tuorejuustotäyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään
neljä tuntia.
11.Irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele reunat piparkakuilla ja ripottele pinnalle puolukoita. Ripaus tomusokeria siivilän läpi pölläytettynä viimeistelee kakun.
-Tea
Varmasti herkullista :) Resepti napattu odottelemaan leipomisfiilistä.
VastaaPoistaNam!! :) Näyttää kyllä tosi herkulliselta.
VastaaPoista