tiistai 1. lokakuuta 2013

Tiikerikakku

Katsoimme koko suomi leipoo -ohjelmaa ja poikanen halusikin sitten leipoa tiikerikakkua.
Ei muuta kuin tuumasta toimeen.
Ensin meinasin, että ohje on aika vaikea kun kaikki raaka-aineet oli ilmoitettu grammoina, mutta sehän olikin pojasta todella hauskaa keittiövuoan kanssa punnita aineksia.

Kakusta tuli oikein maukas, mutta kuvasta näkyy perisyntini ja syy miksi en ikinä tee kuivakakkuja; paistan ne liian tummiksi ja ne todellakin on kuivakakkuja.



Tiikerikakku

Ainekset: 
125g voita
220g tomusokeria
165g munia
220g jauhoa
5g leivinjauhetta
55g maitoa
15g kaakaoa


Tee näin:
Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi yleiskoneessa, lisää munat yksitellen, lisää kuivat aineet ja maito. Ota osa taikinasta ja mausta/värjää kaakaolla. Voitele ja korppujauhota vuoka. Täytä massoilla ja paista 170 asteisessa uunissa.

-Tea


P.S. Ens kuun perästä on joulukuu

1 kommentti:

  1. Mun äiti teki usein tiikerikakkua kun olin muksu. :) Hyvää oli.

    VastaaPoista