Katsoimme koko suomi leipoo -ohjelmaa ja poikanen halusikin sitten leipoa tiikerikakkua.
Ei muuta kuin tuumasta toimeen.
Ensin meinasin, että ohje on aika vaikea kun kaikki raaka-aineet oli ilmoitettu grammoina, mutta sehän olikin pojasta todella hauskaa keittiövuoan kanssa punnita aineksia.
Kakusta tuli oikein maukas, mutta kuvasta näkyy perisyntini ja syy miksi en ikinä tee kuivakakkuja; paistan ne liian tummiksi ja ne todellakin on kuivakakkuja.
Tiikerikakku
Ainekset:
125g voita
220g tomusokeria
125g voita
220g tomusokeria
165g munia
220g jauhoa
5g leivinjauhetta
55g maitoa
15g kaakaoa
Vatkaa voi
ja tomusokeri vaahdoksi yleiskoneessa, lisää munat yksitellen, lisää kuivat
aineet ja maito. Ota osa taikinasta ja mausta/värjää kaakaolla. Voitele ja
korppujauhota vuoka. Täytä massoilla ja paista 170 asteisessa uunissa.
-Tea
P.S. Ens kuun perästä on joulukuu
Mun äiti teki usein tiikerikakkua kun olin muksu. :) Hyvää oli.
VastaaPoista