tiistai 10. joulukuuta 2013

Olkipukki paperinauhasta

Innostuin paperipukeista jo vuosi sitten ja ostin tarvikkeetkin, mutta aika loppui kesken ja toteus jäi.

Nyt elokuussa (:D), kun rupesi jouluttamaan, niin askartelin pukin ja se on odotellut joulukuuta vaatehuoneen ylisillä. Nyt pukki sai punaiset narut pintaansa ja pääsee joulukuusen alle vartioon.

Ohje on Sinooperin Joulu ideat -lehdestä ja lehti on varmaan vuodelta 2011.

Pukkia varten tarvitset 300 g paperinauhaa ja koristenauhaa/nyöriä viimeistelyä varten.

1. Leikkaa vyyhti poikki ja taita se kolmeen osaa. Ota kaksi nippua ja sido niiden keskelle, kämmenen leveyden päähän toisistaan, kaksi sidoslankaa. Tämä kohta on pukin vartalo.

2. Letitä muutamilla langoilla pukin häntä ja sido kiinni. Purista vartaloa tiukasti ja taivuta puolet narunipusta avokämmennellä alaspäin. Kun kulma on sopiva, solmi takajalan ylä- ja alaosaan sidoslanka. Tee toinen takajalka samalla tavalla.


3. Taita pukin etuosasta noin kolmannes ylöspäin. Lisää puolet jäljelle jääneestä paperinauhasta pukin etuosaan. Sido ensi kiinni kaulan alaosa. Jaa etuosan naruista etujalat ja sido kiinni ne ylhäältä ja alhaalta.

4. Levitä  paperinaruja eteen ja taakse päin ja taita liiat kaulan sisään. Sido kaulan yläosa. Ota loput paperinauhat ja pane ne kaulan yläosaan. Sido kuono kiinni.

5. Jaa paperinauhat kahtia ja letitä niistä sarvet ja solmi päät kiinni.


6. Seuraavaksi pukki siistitään saksilla leikaten. Leikkaa ensin jalat siten, että pukki seisoo tukevasti pöydällä. Leikkaa seuraavaksi kuono sopivan mittaiseksi. Leikkaa lopuksi kaikki ylimääräiset, törröttävät paperinauhanpätkät pois.


7. koristele pukki


Minun pukkini sai ylleen perinteiset punaiset nauhat, mutta myös hieman metallilankaa, ruusuja ja helmiä.

Toivottavasti näillä ohjeilla muutkin pystyvät askartelemaan olkipukkeja itselleen (kuvia saa klikattua isommiksi) :)

-Tea

2 kommenttia: