torstai 10. syyskuuta 2015

Karviaisomenahillo

Perjantaina rupesin kyselemään kotipaikkakunnalta omenoita, löytyihän niitä ja lauantaina kävin keräämässä ihania omppuja  ison kasan.

Perjantaina kaveri sanoi heidän puskissaan vielä olevan marjoja ja lauantaina kävin ne tyhjäämässä ja sain viinimarjojen lisäksi iloisena yllätyksenä vielä punaisia karviaisiakin!

Ei muuta kuin hillotehdas pyörimään :)

Enimmäisenä kokeiluun karviaisomenahillo.

Täytin ison kattilan (5 l) putsatuilla karviaisilla ja lohkotuilla omenoilla.
Lisäsin kattilaan halkaistun vaniljatangon.
Keitin karviaiset ja omenat pehmeiksi.
Lisäsin kilon hillosokeria.
Keitin vielä 10 min
Surautin sauvasekottimella hillon sileeksi.
Purkitin puhtaisiin lasipurkkeihin.

Varokaa sitten oikeasti! Hillo on kuumaa! Nätisti taas poltin toisen peukaloni...

Tuli herkullista hilloa!

 
Tykkään antaa omatekoisia hilloja pienissä purkeissa joululahjaksi.
Hillotehtaasa valmistui myös muita uutuusherkkuja, eli jatkoa seuraa...

3 kommenttia:

  1. Minä tein karviaisista soppaa. Hyvää oli sekin. :)
    Itse tehty hillo on kyllä ihana lahja. <3

    VastaaPoista
  2. Itse tein tänään Omena kaneli inkivääri hilloa ja sekin oli aika hyvää

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania! Kun katsoo tuota kuvaa tulee kaikki hillojen ihanat tuoksut tännekkin puolelle ruutua. :)
    Voisi itsekkin kokeilla tuota hillojen tekemistä. Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista