keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Bataatti-punajuurilaatikko

Testasin bataatti-punajuurilaatikkoa, lapset ei yllättäen (:D) tykänneet, mutta minun mielestäni se oli todella hyvää :)
Voisin tehdä jouluksi pienen laatikon muiden kylkeen, niin voisin sen itsekseni mutustella :)


Bataatti-punajuurilaatikko

400 g raakoja punajuuria
600 g bataatti
1 iso punasipuli
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
150 g aurajuustoa muruina
2 dl vispikermaa

Pinnalle:
korppujauhoja
(voita)

Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita kiehumaan.
Kuori bataatti ja punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Lisää n. 15 min päästä kattilaan kypsymään punajuurien kanssa.
Keitä kypsiksi. Kaada vesi pois. Soseuta.
Lisää suola, pippuri, aurajuusto ja kerma. Sekoita hyvin.
Kaada voideltuun uunivuokaan, ripota pintaan korppujauhoja. Itse lisäisin, varsinkin jouluna, myös voinokareita pinnalle.
Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa 50-60 min.
Peitä foliolla ja anna maustua hetken ennen tarjoilua.

-Tea

2 kommenttia:

  1. Kiinnostava resepti! Voisi vaikka kokeilla. Edelleen puhtia sinulle jouluvalmisteluihin. Toivottaa Donna.

    VastaaPoista
  2. Bataatti on tällä hetkellä mun lemppari ja oon tehnyt muun muassa bataattikeittoa pari kertaa. Aikoinaan oon tehnyt myös täytettyjä uunibataatteja ja pitäisi kokeilla niitä joskus uudestaankin.

    VastaaPoista