lauantai 18. lokakuuta 2014

Kalevala Korun uutuuksia

Korujahan on aina ihana saada, niin joululahjaksi kuin muinakin merkkipäivinä (kyllä, joulu on merkkipäivä :D )

Kokosin tähän Kalevala Korun uutuuksia, joka on ainakin minulle se THE koru.

Tintti

Sosiaalisessa mediassa ilmiöksi nousseita Tinttejä pyydettiin takaisin myyntiin ja Kalevala Koru tarttui haasteeseen: viimeksi 80-luvulla tuotannossa olleet Tintti-korut ovat nyt lennähtäneet takaisin Kalevala Korun mallistoon. Saatavana on kahta riipuskokoa, kumpaakin sekä hopeisena että pronssisena. Tinttien keraamiset, käsin maalatut vatsat ovat pääsävyiltään erilaisia. Pääsävyihin sekoittuu monessa Tintissä muitakin värejä, muodostaen kukkeita ja kirjavia kuvioita elävöittämään jo muutenkin varsin iloisen korun ilmettä. Jokainen Tintti on siis oma yksilönsä.
Design Kai Lindström 

Ajattelinkin tämän kuvan nähtyäni, että onkohan tämä uusvanhaa, koska muistelisin äitilläni olevan tälläinen riipus. Aivan ihanan nostalgista ja huolisin myös itselleni :)


Elämän roihu

"Eletään tätä elämää täysillä ja isolla liekillä, niin notta jokaanen päivä on elämisen arvoonen! Uskalletaan unelmoira ja toteutetaan niitä asioita, mitä itte elämältä halutaan. Vaikka välillä tulee kolhuja kuoreen, niin ei jäärä tuleen makaamaan - näistähän ne tarinat ja seikkailut syntyy! Vanhana voiraan sitten tyytyvääsenä istua kiikkustuolissa ja kertoa hienoosta ystävyyren hetkistä ja suurella syrämmellä eletyistä seikkailuista". -Duudsonit
Elämän roihu -korusarja on Duudsonien innoittama ja Kalevala Korun toteuttama.

Mukavaa, että Kalevala Koru tuottaa joka vuosi uutta eikä ole jämähtänyt vanhaan, vaikka vuoren kokoisia klassikoita heiltä löytyykin. Nämä Doodsonienkin innoittamat Elämän roihu -korut edustavat kuitenkin selkeästi Kalevala Korun omaa linjaa, tykkään todella paljon.Tunturimarja

Suunnittelija Erja Hirvi sai inspiraation Tunturimarja-mallistoon matkalla työhuoneelle, kun punaista hehkuvat pensaat kiinnittivät hänen huomionsa: ”Otin kuvia marjoista ja keräsin köynnöksiä mukaani. Niitä tutkimalla korusarja sai muotonsa.” Tunturimarja-korujen muotoilu ja hehkuvat lasihelmet toistavat samaa luonnon kauneutta. 
Design Erja Hirvi 

Tämä korusarja on niin kaunis!!
Kirkas punainen kiiltävässä hopeassa on upea yhdistelmä.


Joulukoriste

Kalevala Korun joulukoristemallisto täydentyy aina jouluisin uudella koristeella. Koristeet ovat keräilykappaleita, joihin lyödään näkyviin vuosileima. Leima kertoo esineen valmistusajankohdan myös tuleville sukupolville. Kultaseppä Marja Arolan suunnittelema koriste luo joulun tunnelmaa joulukuusessa, ikkunassa tai vaikkapa koristeena seinällä. Joulukoriste säilyy muistona joulusta toiseen.
Design Marja Arola
 
Tämän haluan ja tulen hankkimaan!!
Päätin myös, että tulen jatkossa keräilemään näitä. 
Meillä koristeita niin paljon, että yhtään lisää ei enää tarvittaisi, mutta yksi keräilykoriste vuodessa ei ole kovin paha :)

-Tea


Kuvat ja kursiivitekstit on lainattu Kalevala Korun nettisivuilta täältä

2 kommenttia:

 1. Näinkö jossain mainoksessa, että vanha pallonmuotoinen Kalevala-koru, jossa on reikiä, on tullut myös uudestaan valikoimaan (en muista nimeä). Sain sellaiset alkuperäiset hopeiset kaula- ja korvakorut anopilta joitakin vuosia sitten. Hienoa, että vanhat mallit kokevat uuden tulemisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä se taitaa olla kaikessa, että what goes around comes around :)
   Ja siinähän ei ole mitään pahaa, päin vastoin :)
   Täytyy kyllä sanoa äitille, että kaivelle sen tintin korurasiastaan :)

   Poista