Aronia-omenahillo
500–600 g marja-aronian marjoja
250 g kotimaisia omenia
vajaa ½ dl vettä
400 g hillosokeria
kanelia
250 g kotimaisia omenia
vajaa ½ dl vettä
400 g hillosokeria
kanelia
Huuhtele ja perkaa marja-aroniat. Poista omenista siemenkodat ja lohko ne. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää marjat ja omenalohkot ja kaneli. Kuumenna sekoitellen muutaman minuutin ajan.
Lisää hillosokeri, sekoita ja keitä seosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin ja siirrä kylmäsäilytykseen.
Meillä tämä hillo tulee käyttöön puuron päälle ja leivonnaisiin, mutta hillo käy myös esim. paahtoleivän päälle, juustojen kanssa ja pannukakulle.
-Tea
Voi, aronia. Joskus aikoinaan kaupoissa oli aronia-mustaherukkamehua ja se oli todella hyvää. Pitääpä vilkaista, irtoaisiko äidin marja-aroniapuskista mehuksi asti.
VastaaPoistaNAM!!! voittaa melkein puolukan. Liharuokien ihana lisuke:).
PoistaPurkkien kuumennuksen uunissa voi unohtaa, jää peseminen pois. PESE purkit astianpesukoneessa. Sopivaan aikaan, kun hillo on valmista sinulla on myös kuumat purkit hillon säilömistä varten. SÄÄSTYY PALJON VAIVAA!!
PoistaMä annan hillon yleensä jähtyä vähän aikaa kattilassa ja kaadan sen kuumentamattomiin purkkeihin. Mutta en uskalla jättää tuota kuumennusohjetta pois ettei kenellekään mojahda lasipurkit naamalle...
PoistaTuo astianpesukone-vinkki on kyllä mainio, kiitos siitä :)
i make aronia juice each year. it tastes like childhood. i sure will try to make some jam now!
VastaaPoista