Viime vuonna tekemäni aito vaniljasokeri sai niin paljon kehuja ja kiitosta, että päätin tehdä saman myös tänä vuonna ja säästää sitä pikkuripauksen myös omaan käyttöön. Viime vuonna kun kaikki meni lahjaksi.
Nyt siis muistuttelen, että nyt on oivallinen aika laittaa aito vaniljasokeri tekeytymään :)
Sehän on niinkin yksinkertaista kuin laittaa lasipurkkiin kilosokeria ja kaksi halkaistua vaniljatankoa.
Purkkia kannattaa ravistella viikon-kahden välein ettei sokeri paakkuunnu.
Juuri ennen joulua hienonsin hieman sokeria monitoimilaitteessa ja jaoin sen pieniin purkkeihin.
Tässäkin oivallinen pieni joululahja vähällä vaivalla :)
-Tea
Tuota täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla. :)
VastaaPoistaEhdottomasti suosittelen :)
PoistaKuulostaa aivan ihanalta, kiitos vinkistä! :)
VastaaPoistaLaitoin tekeytymään kanssa :) kauanko pitää olla, että on hyvää?
VastaaPoistaViime vuonna laitoin sokerin tekeytyyn syyskuun puolivälissä ja joulukuun puolivälissä poistin vaniljatangot, lisäsin tankojen siemenet sokerin joukkoon ja surautin monitoimikoneella vähän hienommaksi. Eli sellainen 2-3 kk olisi hyvä aika :)
PoistaTätä pitää tehdä kunhan ostan sokeria =)
VastaaPoista