perjantai 26. syyskuuta 2014

Luumuhillo

Naapurimme pihassa kasvaa suuri luumupuu, jota saamme vapaasti hyödyntää. Täytyykin käydä tämän päivän myrskyn jäljiltä keräämässä luumut talteen huomenna.

Viime vuonna luumuja ei oikein tullut, mutta tänä vuonna senkin edestä.
Lapset tykkää syödä luumuja pelkilteen ja minä niitä keittelin hilloksi ja tein piirakaksi.

Ajattelin kokeilla muutaman joulutortunkin omalla hillolla, mutta en tiedä räjähtääkö hillo uuniin tai onko se liian löysää. Katsellaan sitä sitten vähän lähempänä joulua :)

Nyt kuitenkin luumuhillo-resepti:


Luumuhillo

n. 2 kg luumuja
n. 1 dl vettä
n. 500 g hillosokeria

Huuhtele luumut ja poista niistä kivet.
Lisää kattilaan luumut ja vesi ja keitä muutama minuutti.
Lisää sokeri ja keitä 10-15 min.
Soseuta ja jaa hillo kuumennettuihin, puhtaisiin lasipurkkeihin.

Meni melkoisella mututuntumalla tämän hillon keitto, mutta hyvää siitä tuli.
Tätäkin hilloa voi maustaa esim. kanelilla tai kardemummalla tai vaniljalla.

Itse olen pakastanut jokaista tekemääni hilloa pieniin piltti-purkkeihin ja läheiset tulevatkin saamaan joululahjaksi melkoisen purkkiarsenaalin: omena-, aronia- ja luumuhilloa, vaniljasokeria ja joulusinappia.

Joko sadonkorjuu-reseptit kyllästyttävät, vai kiinnostaisiko luumupiirakka-resepti?

-Tea

1 kommentti: