sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isänpäiväkakku

Hyvää isänpäivää kaikille!!

Me juhlimme vaaria ja pappaa eilen ja tänään ollaan vain kotona.

Eiliseksi tein rahkaunelmakakun, jonka resepti tulee vähän turhan myöhään tätä päivää ajatellen, mutta olinkin vähän kaukaa viisas ja otin kokeiluun reseptin, joka taipuu pikkujouluun ja joulupöytään asti.

Reseptin löysin Valion sivuilta ja sitä hieman muutellen lähdin kakkua tekemään.
Muutamia muutoksia kakkuun täytyy vielä tehdä, mutta hipoi aika lailla täydellisyyttä ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Kakku hävisi meidän yhdeksän hengen kahvipöydässä hyvin nopeasti parempiin suihin.

RAHKAUNELMAKAKKU

Pohja
150 g (12 kpl) Keksejä esim. Bastogne tai piparkakku
75 g voita

Piparkakkutäyte
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1½ rkl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1½ rkl sokeria
1 rkl kahvia
2 prk maustettua rahkaa piparkakku

Väliin
1 ½ dl viikunahilloa (suosittelen tätä) tai sileää omenahilloa

Luumu-kanelitäyte
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1 rkl maitoa
2 prk maustettua rahkaa luumu-kaneli

Koristeluun
Suklaarusinoita

Valmistusohje
  • Murenna keksit esim. monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa hienoksi. Sulata voi, yhdistä keksimuruihin. Taputtele irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperille.
  • Piparkakkutäyte: Laita kaksi liivatelehteä runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Yhdistä kaakaojauhe ja sokeri. Lisää siivilän läpi kermavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdet ja sulata kiehuvan kuumaan kahviin. Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.
  • Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. tunti tai kunnes pinta on hyvin jähmettynyt.
  • Sekoita hillo kulhossa notkeaksi. Levitä se varoen täytteen päälle.
  • Valmista luumu-kanelitäyte samalla tavalla kuin piparkakkutäyte. (Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan maitoon.)
  • Lisää täyte hillon päälle. Tasoita pinta. Peitä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 t tai kunnes hyvin hyytynyt.
  • Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Poista rengas. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  • Koristele kakku suklaarusinoilla


Tein kakun omenahillolla, mutta seuraavaksi kokeilen viikunahilloa tai omatekoinen aronia-omenahillokin voisi toimia.

Mutta kuten sanottu, kakku oli likimain täydellinen ja suosittelen todella kokeilemaan!


2 kommenttia:

  1. Todella herkullisen kuuloinen kakku. Ei kai auta kuin varata leipomisaikaa ensi viikolle :)

    VastaaPoista
  2. Leivoitko, vai säästitkö viikonlopulle? Olisi mukava kuulla mitä piditte :)

    VastaaPoista