maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulumenu

Meillä oli 1. adventtina ruuaksi maksalaatikkoa ja mies totesi, että seuraavan kerran maksalaatikkoa saadaankin jouluna. Esikoinen rupesi oikein hekumoimaan mitä kaikkea joulupöydästä löytyykään.
Mielelläänhän sitä ruokaa tekee, kun muulle perheelle se hyvin maistuu :)

Rupesin oikein miettimään mitä sitä tänä jouluna pöytään kattaisikaan.
Tällaisen listan sain aikaan:

Perunalaatikko
Bataattilaatikko
Porkkanalaatikko
Maksalaatikko

Kinkku
Kastike?

Savukala

Rosolli
Vihersalaatti
Herneitä

Joululimppu

Mitähän jäi uupumaan?
Tekisi mieli kokeilla myös jotain uutta...

Olisiko jakaa omia suosikkeja tai vinkkejä?

11 kommenttia:

 1. Juuri tänään mietiskelin itsekin joulutarjoiluja.. ensi kertaa vietämme omalla porukalla joulun ja siksi miettiminen on hankalaa, ettei tule liikaa kaikkea. Enpä tuohon sinun listaasi osaa oikein mitään lisätä.. teen itse väkevää sinappia aina kinkun kaveriksi.
  Kalat jätän suosiolla pois, koska se ei ole meidän oman väen juttu, eikä myöskään kylmäsavuporo. Nämä ovat niitä must- juttuja omien vanhempieni sekä mieheni kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä teen sinappia muille lahjaksi, mutta itse ei sitä jostain syystä syödä ja kinkun kastikekin on meillä aika turha... Savukala on meille vuosi vuodelta tärkeämpi ja koko perheen herkku :)

   Poista
 2. Meillä kuuluu lisäksi lihapullia ja teemme aina italiansalaattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku raikas salaatti olisi kyllä myös kiva lisä joulupöytään :)

   Poista
 3. Sienisalaatti ja karjalanpiirakat ovat meillä ehdottomat. Ja ruisleipä. Välttämättä aterialla sitä ei juuri kulu, mutta illalla ja seuraavina päivinä viipaleen päälle on kätevä kerätä herkkuja =) Entäs juustoja? Mitä jälkiruuaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juustoja.... Voi namskis, unohdin ne kokonaan :)
   Jälkiruuaksi on meillä turha tehdä mitään, kun kukaan ei jaksa syödä :D Piparkakut ja konvehdit ajavat asian :)

   Poista
 4. Mielenkiintoinen aihe!
  Meillä on pöydässä mainitsemiesi lisäksi myös lanttulaatikkoa ja makaronilaatikkoa. Tuo makaronilaatikko sisältää siis pelkkää makaronia (ei siis mitään jauhelihaa..) ja mausteena on hieman kanelia. Tosi hyvää!
  Meillä on kaloina yleensä lämminsavustettua lohta ja graavilohta ja joskus myös esim. graavisiikaa. Sen sijaan mitään sillejä/silakoita meillä ei ole koskaan ollut.

  Ja on meillä ihan normi keitettyjä perunoitakin. Ja pieni satsi makaroneja paria lasta varten....

  Olemme muuten myös usein keittäneet muutaman kananmukan koristeeksi ja on niitä syötykin siinä samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli lapsuudessa aina makaronilaatikkoa, koska se oli ainut mitä söimme siskon kanssa :D Omaan joulupöytään se ei ole enää tullut.
   Sillejä ja silakoita ei myöskään meillä ole, en juuri pidä ns. raa'asta kalasta, mutta lämminsavustettu kala on herkkua :)

   Poista
 5. missä on perunat ? Meillä pitää olla perunaa joulupöydässä, mieluiten muusina ja nuo muut bataattihässäkkää lukuunottamatta. Tässähän tulee näläkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkä tässä todellakin tulee :D
   Meillä perunat on perunalaatikossa, ei olla tarvittu muussa muodossa. Se on muuten jännä miten erilaisia jouluruokaperinteitä on eri puolella Suomea :)

   Poista
 6. Mun suosikit on riisipuuro ja graavilohi.

  Mä just mietin kuinka rosolli oli inhokki lapsena ja nykyään se on tosi hyvää, myös punajuurilaatikko on ihanaa. Rosollikastikkeesta tykkäsin kyllä lapsenakin.

  VastaaPoista